Værd at vide om stævner

Mit første stævne

Rulleskøjteløbere på hold 1, hold 2 og hold 3 kan deltage i stævner, efter at de har fået deres første program og har fået ok fra træneren.

Før dit første stævne skal du have:

 • Strømpebukser til rulleskøjteløb.
 • Rulleskøjtekjole (Der findes forskellige internetbutikker som sælger skøjtekjoler, ellers findes der flere grupper på Facebook, hvor der sælges brugte skøjtekjoler)
 • Ting til at sætte dit hår op med.

Indmarch:

Til indmarch løber alle løberne ind på banen i samlet flok. Du skal her have en klubkjole på. Klubkjolen udlånes af klubben og afleveres tilbage efter stævnet. Du skal selv sørge for at få den på, inden der er indmarch. 

Forældre på sidelinjen.

Din rolle er vigtig! Som forælder har du en vigtig rolle i at præge dit barns rulleoplevelser, så det bliver sjovt at løbe på rulleskøjter. Dit barn har brug for støtte og opbakning, blandt andet i form af god stemning og trygt trænings- og konkurrence miljø. Mor og far er uundværlige medspillere for rulleskøjtesporten, ligesom alle vores frivillige trænere og officials er det. Forældreengagement er en kæmpe ressource og gave til sporten. Vi deler alle en fælles passion på vores børn og unges vegne. Det er nødvendigt, at børn får opbakning hjemmefra, når de løber på rulleskøjter. Det fremmer motivationen for børnene, giver tryghed og er med til at skabe fundamentet for en livslang tilknytning til et aktivt foreningsliv. Engagerede forældre er en styrke for afviklingen af det daglige klubarbejde og er ofte en hjælpende hånd for træneren m.v. Derfor er det vigtigt med en god kontakt og et højt informationsniveau til forældregruppen. Overengagerede forældre / misforstået engagerede forældre er en lige så stor svaghed for det daglige klubarbejde, som engagerede forældre er en styrke. Forældre der f.eks. kritiserer officials, konsekvent driver sit barn frem med råb og direktiver eller debatterer/omtaler sporten, trænere, dommere eller konkurrenter negativt ved spisebordene derhjemme – er en trussel for vores sport. Det er her de voksne skal være voksne.

De 10 forældrebud – for at gøre dialogen om forældreopførsel og især den der går over stregen, lidt nemmere, og for at give anledning til refleksion. Det er et forsøg på at få skabt opmærksomhed blandt forældre på opførsel og fairplay i forbindelse med vores børns sport.

 1. Støt op om træning og konkurrencer – klap og støt alle løbere – ikke kun dit eget barn
 2. Forhold dig i ro på tilskuerrækkerne – lad trænerene træne løberne
 3. Ophold dig kun på forældreområderne – og i god afstand til løbere, trænere og officials
 4. Respekter trænerens beslutninger – vær positiv og støttende
 5. Respekter dommernes bedømmelse – anerkend den faglige viden de besidder
 6. Skab god stemning ved konkurrencer – hjælp nye forældre med at finde ud af, hvad sporten går ud på
 7. Spørg om konkurrencen var spændende og sjov – ikke om resultatet
 8. Sørg for rigtigt og fornuftigt udstyr – overdriv ikke
 9. Bak op om trænerens og klubbens arbejde – din indsats bliver værdsat, ikke mindst af dit barn
 10. Husk på, at det er dit barn som løber på rulleskøjter – ikke dig!!