Værd at vide om stævner

Mit første stævne

Rulleskøjteløbere på hold 1, hold 2 og hold 3 kan deltage i stævner, efter at de har fået deres første program og har fået ok fra træneren.

Når man starter med at gå til stævne, stiller man op i den række som hedder spire. Her løber man aldrig alene på gulvet, men løber min. to eller tre samtidigt. 

Før man stiller op, er der nogle ting man skal have:

  • Godkendte rulleskøjter (Hvis du er i tvivl om dine skøjter er godkendte, så spørg din træner. Rulleskøjter som er udlånt fra klubben er godkendte.)
  • Strømpebukser til rulleskøjteløb (Kan evt. købes gennem klubben)
  • Rulleskøjtekjole (Der findes forskellige internetbutikker som sælger skøjtekjoler, ellers findes der flere grupper på facebook, hvor der sælges brugte skøjtekjoler)
  • Ting til at sætte dit hår op med.

Indmarch

Til indmarch løber alle løberne ind på banen i samlet flok. Du skal her have en klubkjole på. Klubkjolen udlånes af klubben og afleveres tilbage efter stævnet. Du skal selv sørge for at få den på, inden der er indmarch. 

Forældre på sidelinjen.

Din rolle er vigtig! Som forælder har du en vigtig rolle i at præge dit barns rulleoplevelser, så det bliver sjovt at løbe på rulleskøjter. Dit barn har brug for støtte og opbakning, blandt andet i form af god stemning og trygt trænings- og konkurrencemiljø. Mor og far er uundværlige medspillere for rulleskøjtesporten, ligesom alle vores frivillige trænere og officials er det. Forældreengagement er en kæmpe ressource og gave til sporten. Vi deler alle en fælles passion på vores børn og unges vegne. Det er nødvendigt, at børn får opbakning hjemmefra, når de løber på rulleskøjter. Det fremmer motivationen for børnene, giver tryghed og er med til at skabe fundamentet for en livslang tilknytning til et aktivt foreningsliv. Engagerede forældre er en styrke for afviklingen af det daglige klubarbejde og er ofte en hjælpende hånd for træneren m.v. Derfor er det vigtigt med en god kontakt og et højt informationsniveau til forældregruppen. Overengagerede forældre / misforstået engagerede forældre er en lige så stor svaghed for det daglige klubarbejde, som engagerede forældre er en styrke. Forældre der f.eks. kritiserer officials, konsekvent driver sit barn frem med råb og direktiver eller debatterer/omtaler sporten, trænere, dommere eller konkurrenter negativt ved spisebordene derhjemme – er en trussel for vores sport. Det er her de voksne skal være voksne.

Vidste du at..

  • systemer, præstationsmål og resultatfiksering demotiverer mennesker, og dræber deres lyst til at lære?
  • forældre, der sender dårlig energi eller hvisker i krogene, er med til at skabe et præstationsmiljø, der skaber utryghed og hæmmer børnenes lyst og engagement for sporten?
  • børn ikke udvikler sig under pres – de lærer højest at overleve?
  • når man spørger børn, hvorfor de dyrker idræt, kommer ’for at have det sjovt’ ind på en klar førsteplads hos både drenge og piger? Vi har formuleret 10 forældrebud for at gøre dialogen om forældreopførsel og især den der går over stregen, lidt nemmere, og for at give anledning til refleksion. Det er et forsøg på at få skabt opmærksomhed blandt forældre på opførsel og fairplay i forbindelse med vores børns sport.

De 10 forældrebud

  1. Støt op om træning og konkurrencer – klap og støt alle løbere – ikke kun dit eget barn
  2. Forhold dig i ro på tilskuerrækkerne – lad trænerene træne løberne
  3. Ophold dig kun på forældreområderne – og i god afstand til løbere, trænere og officials
  4. Respekter trænerens beslutninger – vær positiv og støttende
  5. Respekter dommernes bedømmelse – anerkend den faglige viden de besidder
  6. Skab god stemning ved konkurrencer – hjælp nye forældre med at finde ud af, hvad sporten går ud på
  7. Spørg om konkurrencen var spændende og sjov – ikke om resultatet
  8. Sørg for rigtigt og fornuftigt udstyr – overdriv ikke
  9. Bak op om trænerens og klubbens arbejde – din indsats bliver værdsat, ikke mindst af dit barn
  10. Husk på, at det er dit barn som løber på rulleskøjter – ikke dig!!